Kun je je in hartje winter toch even in tropen wanen? Proef het zelf op 3 en 4 februari 2020 tijdens de HAS Food Experience, waar wij met TuttiFoodi voor de allereerste keer live te vinden zijn.

TuttiFoodi staat we namelijk aan het begin van een heuse revolutie in voedselland. We hebben recentelijk onze eerste productlijn gelanceerd: de Daily Fruit & Fibre Mixes. Tropische, vezelrijke fruitmixen, gemaakt met de FiberedFresh® technologie. Deze gloednieuwe conserveringstechnologie hebben we zelf ontwikkeld en maakt met behulp van een voedingsvezel mogelijk om verse groente en fruit in droge vorm te bewaren, mét behoud van smaak, geur en voedingswaarde. Alleen heel fruit en vezel dus. Of zoals wij het zelf noemen: lang houdbaar vers.

Missie

Deze lancering is de eerste stap van het verwezenlijken van onze missie, namelijk het bijdragen aan het verduurzamen van de voedselketen door waarde te creëren dichtbij de bron en daarmee lokale boeren en ondernemers te ondersteunen. We zijn begonnen met het verwerken van tropisch fruit in Kenia in twee heerlijke mixen: Tropical Summer (mango, ananas, passievrucht) en Caribbean Breeze (ananas, mango, kokos en citroen).

Tot nu toe zijn we net gestart met onze webshop, waarin beide smaken sinds een paar weken te bestellen zijn. Maar hoe kun je nu het beste overtuigd worden van de geweldige smaak van het perfect rijpe, verse, tropische fruit waar wij mee werken? Door het te laten proeven natuurlijk! En dat gaat nogal moeilijk als je online bestelt.

Dat food-ondernemers dit probleem vaker ervaren ken ikzelf maar al te goed. Het zien van en horen over een nieuw product is één ding, maar door te ruiken en proeven ervaar je het pas echt!

Afstuderen HAS Hogeschool

Voordat mijn carrière bij TuttiFoodi begon ben ik in 2018 afgestudeerd als Food Innovator aan HAS Hogeschool in Den Bosch. In het laatste studiejaar werk je als student met een food-gerelateerd project toe naar het jaarlijkse eindevenement om je afstudeeropdracht te presenteren: de HAS Food Experience. Dit impactvolle en inspirerende food event biedt een podium aan vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in de foodsector, bedacht en ontwikkeld door HAS studenten en sinds dit jaar ook alumni. Met TuttiFoodi mogen wij een van de 5 alumni-stands beheren om de bezoekers kennis te laten maken met onze eerste Daily Fruit & Fibre mixes.

Aanmelden voor de HAS Food Experience 2020

Op 3 en 4 februari 2020 vindt de 12e editie van de HAS Food Experience plaats in Den Bosch en kan je voor de allereerste keer bij onze stand ervaren hoe het is om je midden in de winter even in de tropen wanen. Dompel je onder in de wondere wereld van food en proef zelf hoe vers, tropisch fruit écht smaakt!

Wel even aanmelden van tevoren! Dit kan via onderstaande link: https://has.nl/nl/has-food-experience/home

Tot dan!

Recommended Posts