Skip to content

Impact

Wij van Tutti willen het je makkelijker maken om altijd lekkere en gezonde producten tot je beschikking te hebben. Dat doen we door het toevoegen van onze pre-biotische vezel. Maar daar stopt het niet. We willen ook een positieve impact hebben op onze wereld.

Farmer shows mango
Farm in Kenya

Kenia

Boeren in Kenia verbouwen heerlijk tropisch fruit. Helaas is niet alles geschikt (lees: heeft perfect genoeg uiterlijk) voor export. En ook de lokale markt kan dit niet absorberen. Het gevolg is oogstverliezen, één van de grootste uitdagingen voor Afrika ten zuiden van de Sahara1.

En hier komen wij, samen met onze partner Azuri, om de hoek. Omdat wij dit perfecte fruit niet afkeuren op zijn uiterlijk, ondersteunen wij lokale boeren en krijgen we supervers fruit. Een win-win voor iedereen. Goed voor jou. Goed voor Tutti.

Onze planeet

Het is geen geheim dat onze planeet het zwaar heeft. We weten dat er overal plastic rondslingert, een plastic soep onze oceanen vervuilt en de atmosfeer steeds meer CO2 bevat. Wij vinden het onze plicht een bijdrage te leveren aan een betere toekomst.

Onze verpakking bevat bijvoorbeeld 0% plastic en aluminium. Het wordt gemaakt van natuurlijk Kraft papier met een “bio-based” binnenkant en een sluiting gemaakt van mais zetmeel. Dat zorgt ervoor dat onze verpakking:

100% Composteerbaar
100% Gemaakt van biobased materiaal

En in ons productie proces schillen we ons fruit, halen de pitten eruit en onttrekken we water met onsFiberedFresh proces terwijl we bijna alle nutriënten behouden.. Op die manier hebben we nog maar 15% van het oorspronkelijke gewicht over en hoeven we ons product niet gekoeld te bewaren. Dat verlaagt de CO2 ‘footprint’ van ons transport aanzienlijk.

Mango in tree

Doelen

Ons ultieme doel is om onze nieuwe generatie vers lang houdbaar voor iedereen beschikbaar te maken. In het bijzonder op die plekken in de wereld waar het moeilijk is om verse producten te bewaren door slechte infrastructuur of een heftig klimaat.