Skip to content

FiberedFresh®

Begin 2016 was onze eigen Gijs Weenink aan het experimenteren met nieuwe manieren van het verlengen van de houdbaarheid van producten. Afkomstig uit een bakkersfamilie, had Gijs altijd al interesse in de “food sector”. De keus om levensmiddelentechnologiete gaan studeren verbaasde dan ook niemand. Na zijn opleiding ging hij achtereenvolgens werken bij een aantal grote Nederlandse “Food” bedrijven.

Tijdens zijn keukentafel experimenten ontdekte hij iets wat hij nog nooit had gezien. Als hij een puree mengde met vezel, daar vervolgens het vocht aan onttrok en later weer toevoegde, kreeg het product weer zijn oorspronkelijke eigenschappen terug. En zo goed als hij nog nooit had gezien. En niet alleen hij. De patent organisatie die hij vervolgend benaderde bevestigde wat hij hoopte; zijn ontdekking was inderdaad revolutionair.

Gijs Weenink
FiberedFresh® process

In essentie is FiberedFresh® een incapsulatie technologie om de houdbaarheid van levensmiddelen te verlengen. Helemaal natuurlijk en toepasbaar op heel veel levensmiddelen. We mengen het oorspronkelijke product met een vezel, ontwateren het bij lage temperatuur waardoor een droge laag ontstaat die we ten slotte tot een grof poeder vermalen.

FiberedFresh is gebaseerd op een vezel die de natuurlijke smaak, aroma en kleur op een optimale manier vangt. Alternatieven zoals sproei- of vriesdrogen zijn of duur en/of veroorzaken ongewenste effecten in smaak en textuur vanwege de extreme verwerkingstemperaturen. FiberedFresh® niet.

In 2017 is het FiberedFresh® patent gepubliceerd. TuttiFoodi B.V. was opgericht om producten te creëren met hun technologie en lanceerde hun eerste producten, de Daily Fruit & Fibre Mixes, eind 2019.